Del 3 al 17 de setembre ha tingut lloc la primera comissió medicoquirúrgica a l’Hospital Provincial d’Inhambane, activitat inclosa en el programa Ulls de Moçambic 2010-2013 que s’ha celebrat amb un notable èxit.

L’expedició l’han integrada els oftalmòlegs Carlos Móser i Daniel Jorge Nahra, les infermeres instrumentistes Olga Valverde, Esther Vilalta i Miriam Martín, i el tècnic d’equipaments Jordi Holgado. Els professionals voluntaris d’Ulls del món han atès els pacients amb deficiències visuals i sense recursos econòmics que prèviament havien estat tractats pels tècnics d’oftalmologia locals. En total, s’han intervingut quirúrgicament 206 persones. També ha participat a la comissió el Dr. Abel dos Santos, que darrerament s’ha incorporat com a oftalmòleg al servei sanitari de Moçambic després de finalitzar la beca en règim compartit entre Barcelona i Maputo que li va atorgar Ulls del món.

La segona comissió mèdica a terres moçambiqueses està prevista pel novembre i estarà encapçalada pel supervisor mèdic del programa, el basc Iñaki Genua. El projecte Ulls de Moçambic compta amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), l’Obra Social “la Caixa” i el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.