DSCN0251 (2)

Del 7 al 21 de març va tenir lloc una comissió  mèdicoformativa als campaments de refugiats i refugiades sahrauís a Tindouf, activitat inclosa en el programa Ulls de Sàhara i que s’ha celebrat amb èxit.

L’expedició l’han integrada la supervisora mèdica del programa, la Dra. Rebeca Atienza i l’oftalmòleg i patró, Dr. Andrés Müller-Thyssen, l’anestesista Marisa Paños, les infermeres Soledad San Segundo i Carmen García Olmo, el tècnic d’equipaments Jesús Barragán i el logista Ammu Edda. L’objectiu d’aquesta comissió era consultar, diagnosticar, tractar i intervenir quirúrgicament a la població sahrauí que ho necessita, a banda de complementar la formació in situ del personal sanitari local que treballa de forma conjunta amb les comissions mèdiques desplaçades.

La comissió d’Ulls del món va atendre  les persones que havien estat derivades prèviament pels tècnics locals d’oftalmologia. Durant l’estada dels voluntaris de la comissió a Hospital de Bol·la,  es van dur a terme 87 intervencions de cataractes, 364 consultes i 13 intervencions Làser Yag. La pràctica mèdica va comptar amb la implicació del personal local que depèn del Ministeri de Salut de la RASD.

La Dra. Atienza ha allargat la seva estada fins el 26 de març per tal de poder fer un seguiment dels pacients operats.

Ulls del Sàhara rep el suport de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament.