La Fundació Ulls del Món ha organitzat aquest dijous, 27 de novembre, a l’Hotel Juan Carlos I de Barcelona, la setena Nit dels Ulls del Món.

Es tracta d’un acte solidari que la Fundació celebra anualment amb l’objectiu de sensibilitzar l’opinió pública en relació amb les deficiències oftalmològiques als països més pobres del món i recaptar fons per a les seves activitats de cooperació destinades a prevenir i combatre la ceguesa evitable en aquests territoris.

Al sopar hi han donat suport més de 300 persones de l’àmbit polític, empresarial, cultural i sanitari, majoritàriament catalans però també procedents de Portugal i d’altres comunitats de l’Estat espanyol com Madrid o el País Basc, la qual cosa posa de manifest el compromís i la solidaritat de la societat, tot i la delicada situació econòmica que es viu en aquests moments.

Entre les personalitats destacades hi havia:
• M. Hble. Sr. José Montilla, president de la Generalitat de Catalunya
• Excm. Sr. Jordi Hereu, alcalde de Barcelona
• Il·ltre. Sr. Rafael Ribó, president de la Fundació Ulls del Món
• Dr. Borja Corcóstegui, vicepresident de la Fundació Ulls del Món

També hi han assistit el president del grup municipal de CiU, Hble. Sr. Xavier Trias, el president del Grup Husa, Sr. Joan Gaspar, el president del Futbol Club Barcelona, Sr. Joan Laporta i l’escriptor, Sr. Biel Mesquida, entre altres.

Enguany, la recaptació de La Nit dels Ulls del Món ha estat d’aproximadament 175.000 euros i es destinarà a les activitats de prevenció, consulta i intervenció quirúrgica, dotació d’equipaments i materials i, principalment, formació del personal local incloses en els programes de cooperació que Ulls del Món té en marxa als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf, Moçambic, Bolívia i Malí, país on ha iniciat les activitats aquest any.

Durant el sopar s’ha donat a conèixer el fons d’art de la Fundació, que compta amb les aportacions solidàries d’artistes com el pintor Antoni Tàpies, l’escultor Andreu Alfaro i el fotògraf Manel Esclusa. Miquel Barceló també ha contribuït darrerament a aquest fons amb serigrafies de l’aquarel•la “Femme Trempée”, vinculades amb el projecte Ulls de Malí.

L’acte solidari ha estat conduït pel periodista Antoni Bassas i l’actriu Emma Vilarasau, i ha comptat amb la presència de Joan Barril i Joan Ollé, que han emès en directe el programa radiofònic El Cafè de la República de Catalunya Ràdio. La vetllada s’ha tancat amb l’actuació musical de Maria del Mar Bonet, acompanyada per Dani Espasa.