1fdee8c1439b7878863cfe58b1eb73e8Ulls del Desert, la campanya de micromecenatge iniciada el mes d’octubre de 2013, i que permet a la població compromesa amb el poble sahrauí fer aportacions solidàries al projecte de cooperació oftalmològica Ulls del Sàhara, ja ha aconseguit  els darrers 15 mesos més de 220.000 euros pel projecte Ulls del Sàhara 2013-2014, malgrat el context de crisi econòmica mundial.

Els fons, procedents de la campanya Ulls del Desert i, sobre tot, de subvencions atorgades per administracions públiques, han permès al llarg del 2013 que la Fundació hagi pogut garantir l’accés a l’atenció oftalmològica a la població sahrauí amb deficiències visuals.

Les subvencions públiques al projecte Ulls del Sàhara 2013-2014 han estat atorgades fins l’actualitat per l’Agència Espanyola de Cooperació per al Desenvolupament, 11 ajuntaments vinculats amb el Fons Català de Cooperació (Alella, Cabrera de Mar, Manresa, Masnou, Orís, Pallejà, Porqueres, Roquetes, Sant Llorenç Savall i Santa Coloma de Gramenet) i els ajuntaments de L’Hospitalet de Llobregat, Abrera i Andoain (País Basc).

Ulls del món s’ha proposat aconseguir el 2014 uns 30.000 euros més per a realitzar accions adreçades, especialment a l’atenció oftalmològica de la població infantil dels campaments de refugiats sahrauís de Tindouf (Algèria).

Les aportacions a la campanya es poden fer fins el 10 d’abril directament des del web de la campanya (www.ullsdelmon.org/sahara) o bé mitjançant l’enviament d’un SMS amb la paraula SAHARA al número 28014. El donatiu d’1,20 euros va íntegrament a sufragar les activitats de millora de la salut visual de la població sahrauí refugiada als campaments de Nacions Unides de Tindouf (Algèria). Molt especialment les accions vinculades amb la població infantil.

La ceguesa i les deficiències visuals greus dels nens i nenes limiten les capacitats dels infants de ser autosuficients i també el seu rendiment escolar. Torna’ls-hi la visió és el primer pas perquè puguin veure-hi un futur a les seves vides.