Rosella blava i Rosella vermella, obres donades per Rosa Tardiu al Fons d'art Visions

Rosella blava i Rosella vermella, obres donades per Rosa Tardiu al Fons d’art Visions

L’artista Rosa Tardiu col·labora, des de l’any 2013, amb Ulls del món, i ho fa des de la seva sensibilitat cap a les causes nobles, les causes properes a les persones vulnerables, com les que són innecessàriament cegues perquè no tenen accés a atenció oftalmològica.

La seva implicació amb Ulls del món la va portar a donar dues de les seves obres a la col·lecció d’art solidària, anomenada VISIONS, que la Fundació Ulls del món promou i que vincula el Dret Universal a la Visió amb l’art, amb la qual la uneix la imatge i la percepció visual.

A través de la mirada de més de 60 artistes solidaris i de les seves interpretacions de l’entorn, Ulls del món pretén donar a conèixer la lluita que du a terme contra la ceguesa evitable, és a dir, aquella que es pot prevenir o curar. I, també, pretén recaptar fons per al desenvolupament dels projectes de cooperació oftalmològica en marxa als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf (Algèria), Moçambic, Bolívia i Mali.

En aquesta ocasió, Rosa Tardiu va més enllà de la donació d’una obra: les posa totes a la vista dels qui creguin que l’art també pot ser solidari, perquè sàpiguen que una part del que paguin per cadascuna de les seves peces anirà destinada a millorar la qualitat de vida de persones per a qui recuperar la visió significa tornar a ser autosuficients, estudiar, treballar i atendre la família.

Podeu veure la seva obra a l’exposició retrospectiva (2014-1982) que Rosa Tardiu inaugurarà el proper 21 de maig a l’Espacio 120 a l’Hospitalet de Llobregat (carretera del Mig, 120) amb música en directe del compositor Pau Recha i que comptarà amb l’assistència de la directora general de la Fundació, Núria Ramon. La mostra es podrà visitar fins el 21 de juny.