La Fundació duu a terme del 14 al 24 de novembre una comissió formativa a l’Hospital Central de Maputo centrada en l’ús del campímetre. El curs, organitzat en sessions teòriques i pràctiques, va a càrrec del tècnic d’equipaments portuguès Robert van Velze.

La formació permetrà als oftalmòlegs i residents de l’Hospital Central de Maputo adquirir coneixements sobre el funcionament del campímetre, un aparell que permet detectar danys al nervi òptic causats per malalties com ara el glaucoma o d’origen neuroftalmològiques, així com altres patologies que fan malbé els camps visuals com ara les retinosis pigmentàries, les maculopaties i les retinopaties d’origen diabètic. Actualment a Moçambic hi ha 160.000 persones cegues i unes 600.000 amb problemes oculars, majoritàriament a causa de patologies corneals, glaucoma, tracoma o malalties degeneratives.

Robert van Velze aprofita la seva estada a l’Hospital Central de Maputo per revisar els equipaments oftalmològics del centre. Aquesta és la tercera comissió que té lloc enguany a Maputo, en el marc del programa Ulls de Moçambic 2007-2009. Les dues anteriors, celebrades els mesos de maig i octubre, es van centrar en la formació d’òrbita i pròtesi ocular, i van anar a càrrec dels oftalmòlegs Joan Prat i Jesús Torres, i el tècnic Javier Laiseca.