El doctor i la doctora durant la formacióL’oftalmologia és una especialitat en constant evolució i Ulls del món, sempre que és possible, busca facilitar als seus equips mèdics formació per actualitzar els seus coneixements i millorar les seves capacitats quirúrgiques.

En aquesta ocasió dos oftalmòlegs de Moçambic, la Dra. Mariamo de l’Hospital Central de Maputo i el Dr. Assane de l’Hospital Provincial d’Inhambane, es van desplaçar del 2 al 6 de desembre a Lugano (Suïssa) per realitzar un curs de formació especialitzada a l’European School for Advanced Studies in Ophthalmology (ESASO).

El curs Cataracta Intermèdia i Avançada i Cirurgia Refractiva Intraocular, al qual van poder accedir gràcies a la col·laboració de l’ESASO, estava dirigit a cirurgians amb experiència significativa en cirurgia de cataractes amb l’objectiu d’actualitzar les seves habilitats, millorar la superació de complicacions i explorar noves tendències en el camp de la cirurgia refractiva intraocular.

A més dels procediments quirúrgics clàssics, es van impartir sessions en tècniques avançades a través d’exposicions teòriques i presentacions pràctiques de casos clínics, amb especial atenció a les àrees de la investigació clínica i quirúrgica.