A l’agost es va realitzar una nova comissió quirúrgica formativa de cirurgies de cataractes, del 26 al 30, a l’Hospital San Juan de Dios de la ciutat de Tarija (Bolívia).

La comissió va reunir a institucions i professionals d’àmplia trajectòria en la lluita contra la ceguesa evitable: el Dr. Ignacio Mercat, oftalmòleg internacional que va liderar la Comissió Mèdica, la llicenciada Priscila Quiroga (Institut Nacional d’Oftalmologia, INO) que va assistir com a infermera instrumentadora i com doctors en formació Estanislao Titirico (Ministeri de Salut), l’oftalmòleg Dr. Franz Aroja i les doctores Marcela Flors, Bianca Barris i Carla Ortuño.

Aquests dies de formació no serveixen només per optimitzar la capacitació dels professionals locals, també s’aprofiten per oferir atenció ocular a les persones sense recursos de la zona i detectar casos de cataractes, la principal causa de ceguesa a Bolívia. Els equips d’Ulls del món visiten les zones rurals més allunyades i vulnerables a la recerca de persones sense recursos que necessiten cirurgia i que durant les comissions quirúrgiques formatives poden ser intervingudes gratuïtament per recuperar la visió.

En aquesta ocasió es van realitzar 205 consultes i es van detectar 47 persones amb cataractes (23 homes i 24 dones) que van poder ser intervingudes.

Les comissions formatives vinculades al projecte Ulls de Bolívia compten amb el suport de l’Agència Espanyola de Cooperació al Desenvolupament (AECID), la Fundació Repsol i Repsol Bolívia, CBM, el Banc Nacional de Bolívia (BNB), la Fundació ONCE- Amèrica Llatina ( FOAL) i el seu projecte Àgora i Sacyr / Imasa.