El prof. Bacin al IOTA fent formació l'any 2012

El prof. Bacin a l’Institut d’Oftalmologia Tropical d’Àfrica (IOTA) fent formació l’any 2012

El passat 7 d’abril i fins el dia 13, es va desplaçar a Bamako (Mali) el voluntari d’Ulls del món, Prof. Franck Bacin, cap del Servei d’Oftalmologia del Centre Hospitalari Universitari Clermont-Ferrand a França, per a dur a terme una formació pràctica de la subespecialitat de retina amb l’objectiu de seguir capacitant en subespecialitats els oftalmòlegs i residents del ’Institut d’Oftalmologia Tropical d’Àfrica (IOTA).

Especialment expectant es troba Dr. Guindo, que va estar formant-se en l’especialitat de vitreoretina l’any 2009 a l’Institut de Microcirugia Ocular de Barcelona amb una beca atorgada per Ulls del món. A més el Dr. Guindo ha fet una tria de casos especialment difícils per a que siguin operats durant l’estada de l’oftalmòleg francès, tot podent, alhora, complementar la seva formació.

El Prof. Bacin, no és la primera vegada que col·labora amb Ulls del Món, ja que va visitar l’IOTA al gener de l’any passat per a fer la pràctica del curs teòric que ell mateix va dur a terme al juliol del 2011, a través de videoconferència.

Aquesta activitat que forma part del Programa Ulls de Mali 2010-2013, estava inicialment prevista pel mes de gener però es va haver de posposar degut a la inestable situació política que està vivint el país.  Tot i així,  l’ambaixada francesa a Mali ha disminuït darrerament les restriccions als desplaçaments a Bamako, la qual cosa ha fet possible que el Prof. Bacin pugui viatjar a la capital.

El programa Ulls de Mali compta  pel 2013 amb el suport del l’Agència Basca de Cooperació al Desenvolupament (Garapenerako Lankidetzaren Euskal Agentzia).