L’oftalmòloga Jane Olver, d’origen britànic, s’ha desplaçat aquesta setmana a Mali per dur a terme una comissió formativa centrada en oculoplàstia. La voluntària d’Ulls del Món es troba a l’Institut d’Oftalmologia Tropical d’Àfrica (IOTA), amb seu a Bamako, on transmet els seus coneixements als oftalmòlegs i residents del centre, a través de classes teòriques i pràctiques.

L’oculoplàstia és una branca de l’oftalmologia que tracta les afeccions a la regió que rodeja l’ull, concretament a les parpelles, l’òrbita i les vies llagrimals. Aquesta és la primera comissió formativa de les quatre previstes en el projecte Ulls de Mali; en el període 2009-2010 es pretén organitzar sessions sobre retina, oftalmologia pediàtrica, glaucoma i estrabisme.

Aquesta comissió se suma a les iniciatives de formació que ja es duen a terme en el marc del projecte: les beques atorgades per la Fundació Ulls del Món a dos residents d’oftalmologia i a un tècnic en muntatge d’ulleres perquè es formin a l’IOTA, així com l’estada formativa del Dr. Adama Issaka Guindo a l’Institut de Microcirugia Ocular de Barcelona (IMO), on adquireix coneixements en l’especialitat de vítreo-retina.