Equips locals Coincidint amb el Dia Mundial de la Visió, el passat 13 d’octubre es va inaugurar l’exposició de fotografies ‘Ojos de Inhambane’ al hall de l’Hospital Universitari Donostia. Les fotografies realitzades per Elisenda Pons, fotògrafa habitual del diari ‘El Periódico’, retraten la situació d’Inhambane, una de les províncies més vulnerables de Moçambic. Els seus habitants es queden cecs o pateixen deficiències visuals per cataractes, glaucoma, tracoma, desnutrició i traumatismes, malalties oculars que en el nostre entorn tenen fàcil solució però que en els països pobres tenen moltes dificultats per accedir-hi per falta de recursos.

En l’acte d’inauguració va assistir-hi una representació de l’equip directiu de l’Hospital, encapçalada pel seu gerent (José Manuel Ladrón de Guevara), el director general de Cooperació per al Desenvolupament de la Diputació de Guipúscoa (Fernando San Martín) i diversos oftalmòlegs i oftalmòlogues, a més de l’equip d’Ulls del món a Euskadi.

En les seves paraules d’agraïment, el delegat de Munduko begiak (Ulls del món en euskera), Kike Otaegi, va destacar la implicació dels professionals del Servei d’Oftalmologia de l’Hospital en els projectes de la Fundació ja des dels seus inicis. I va posar de manifest, també, la seva voluntat de seguir presents i actius al País Basc, sensibilitzant la població sobre el Dret Universal a la Visió.