El 24 d’octubre es va celebrar el 18è sopar solidari ‘La Nit dels Ulls del món’, un esdeveniment que la Fundació Ulls del món organitza cada any i que té com a objectiu sensibilitzar la societat catalana sobre el Dret Universal a la Visió i recaptar fons per seguir finançant els projectes de cooperació oftalmològica.

L’hotel Miramar de Barcelona va ser l’emblemàtic escenari que va acollir la gala solidària, amb 160 comensals i presentada per Núria Solé, periodista de TV3, i l’advocat i periodista de TVE Ricard Fernández-Deu. La companyia de teatre Dagoll Dagom també hi va participar amb la representació de diferents fragments del seu espectacle Maremar.

El lema del sopar va ser “Un far a l’horitzó”. Una metàfora per explicar el camí que il·lumina l’objectiu que vol assolir la Fundació: acabar amb la ceguesa evitable i reduir al mínim les discapacitats visuals en aquells territoris on la salut ocular no és prioritària i la població no té un accés garantit i de qualitat als serveis oftalmològics.

Un horitzó a què també va fer referència Borja Corcostégui, vicepresident d’Ulls del món, quan va transmetre als assistents la necessitat de formar professionals als països més pobres i aportar la llum del coneixement oftalmològic als territoris més vulnerables del món: “Els professionals del nostre entorn, amb el nostre temps, amb la nostra experiència, estem ajudant a formar professionals d’altres llocs, desplaçant-nos in situ, a través de cursos realitzats per videoconferència, o acollint-los als nostres llocs de treball amb beques formatives … estem facilitant-los els coneixements en subespecialitats per atendre la diversitat de patologies de la població de cada territori i, a la vegada, transmetent-los el nostre entusiasme per aquest sorprenent òrgan del cos humà que és l’ull”.

Els recursos assolits es destinaran a activitats de prevenció i tractament de la ceguesa evitable, entre elles a l’eliminació del tracoma al districte de Bankass, a la regió de Mopti (Mali).