Tres persones després d’una cirurgia ocular Durant els últims mesos, les noves comissions medicoquirúrgiques realitzades per Ulls de Mali als districtes de Youwarou, Djenné i Bandiagara van poder atendre a gran part de la població amb problemes visuals. Concretament van rebre assistència oftalmològica 928 pacients amb malalties oculars com pterígion, cataractes i alguns casos de triquiasis. De tots ells, 218 van poder ser operats amb èxit.

 Un aspecte a destacar d’aquesta nova intervenció a Mali és que la Fundació va aconseguir arribar al districte Youwarou de Mopti, una zona on feia més de 10 anys que no hi intervenia cap ONG ni entitat solidària.

I una història personal que va impactar als nostres voluntaris va ser el llarg viatge de 250 km que van fer dos nois en moto, amb greus problemes visuals, per poder rebre aquesta revisió d’ulls gratuïta. Malauradament un d’ells, amb un glaucoma terminal, havia perdut la visió definitivament. Però al seu company, que encara hi veia d’un ull, el vam operar de cataractes amb èxit i va poder fer el camí de tornada amb la visió recuperada.

El projecte Ulls de Mali compta amb el finançament de l’Obra social “la Caixa”, la Diputació de Biscaia, l’Ajuntament de L’Hospitalet, Laboratoris Théa, la Fundació Girbau, la Fundació Roviralta, Alcon i l’Ajuntament d’Abrera.”