Moçambic a l'estiu

Aquest mes d’agost Ulls del món ha liderat a Moçambic accions per garantir la visió i diagnosticar possibles problemes dels habitants de diverses províncies.

L’activitat més destacada és la campanya de cirurgia de cataractes al districte de Massinga, ja que és la primera vegada que Ulls del món ha intervingut a aquesta zona del país. L’objectiu ha estat que la seva població tingués accés a una atenció ocular de proximitat, de manera que s’estalviessin les despeses de desplaçament a d’altres indrets allunyats. Ha tingut molt bona acollida i en només una setmana s’han atès fins a 114 persones. També s’han portat a terme consultes d’oftalmologia amb la intenció que de cara al futur aquesta acció es pugui fer dos cops l’any.

També s’han desenvolupat dos plans de formació. El primer ha estat per a personal de triagem mèdic perquè pugui discernir les diverses afeccions de la població per facilitar-ne la seva cura. En total s’ha preparat a 20 persones, dues per a cada districte, durant cinc dies, amb pràctiques incloses a l’Hospital Rural de Chicuque. L’altra formació s’ha dirigit a terapeutes de medicina tradicional i alternativa als districtes de Massinga i Morrumbene, en conveni amb la Direcció Provincial de Salut d’Inhambane (DPS-I).

D’altra banda, s’ha desenvolupat una revisió mèdica entre els alumnes de les escoles dels districtes de Panda i Inharrime per detectar aquells que tenen problemes de refracció ocular i combatre així des del principi la ceguesa evitable.

Ulls de Moçambic rep el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.