L’oftalmòleg osonenc Josep Maria Rafart ofereix aquest dijous, dia 27 de gener, una xerrada a Vic sobre la situació de la ceguesa a Mali, basada en el programa de cooperació que la Fundació desenvolupa al país africà. L’acte, presentat amb el títol “Obrint els ulls a Mali”, tindrà lloc a les 21.00 hores a la seu de la delegació osonenca del Col·legi de Metges.

El Dr. Rafart explicarà la seva experiència com a integrant de la comissió medicoquirúrgica que a principis de 2010 es va desplaçar a l’Hospital de Referència de Bankass, durant la qual es van dur a terme unes 600 visites i 120 intervencions quirúrgiques a pacients cecs per causes prevenibles o curables i que van recuperar la visió, fent així un pas endavant per tornar a ser autosuficients i sortir de la situació de pobresa en que es troben.

L’oftalmòleg osonenc, que treballa a l’Institut Oftalmològic de Vic i té també la seva pròpia consulta, és voluntari d’Ulls del món des dels inicis de l’entitat i s’ha desplaçat en diferents ocasions als campaments de refugiats sahrauís per col·laborar en el projecte Ulls del Sàhara, del qual ha estat supervisor mèdic. A més a més, els anys 2009 i 2010 ha participat en diferents xerrades de sensibilització a Vic i Centelles, juntament a la seva parella i també professional sanitària, Maria Mercè Franch, que estarà present a l’acte de dijous.