L’oftalmòleg Josep Maria Rafart ofereix aquest dissabte, dia 23 de maig, una xerrada a Vic (Barcelona) sobre la situació de la ceguesa evitable als campaments de refugiats sahrauís, basada en el programa Ulls del Sàhara. L’acte, presentat amb el títol “Obrint els ulls al Sàhara. Lluitant contra la ceguesa evitable als campaments sahrauís” tindrà lloc a les 17.00 hores a la Fundació privada Girbau, entitat que també col·labora amb Ulls del món des de l’any 2004.

El Dr. Rafart, que treballa a l’Institut Oftalmològic de Vic i té també la seva pròpia consulta, explicarà la seva experiència com a voluntari i supervisor mèdic del projecte sahrauí, tasques que l’han portat a viatjar sobre el terreny en diferents ocasions per tal de realitzar consultes i intervencions quirúrgiques a la població amb deficiències visuals.

Des de la posada en marxa del programa Ulls del Sàhara l’any 2001, la Fundació ha format a un oftalmòleg sahrauí, el Dr. Jalil Jatri, i a la plantilla d’òptica, ha revisat la visió als alumnes de totes les guarderies i escoles de primària dels campaments, ha creat unitats quirúrgiques completes a l’Hospital Nacional de Rabuni i l’Hospital Militar de Bol·la i ha consultat uns 17.500 pacients i n’ha intervingut uns 1.500, com a resultats més destacats.

El programa Ulls del Sàhara 2009 compta, en aquests moments, amb el suport de l’Ajuntament de Sitges.