Campanya

Sota la crida Suma-t’hi amb un petit gest, el Centre Comercial Ànec Blau de Castelldefels (Barcelona) va iniciar el 13 de juny la campanya participativa i solidària que porta per lema Adéu a la Foscor i que s’emmarca dins les celebracions del seu 10è aniversari.

L’objectiu era que els visitants del centre comercial anéssin rascant amb una moneda un gran panell negre. Gràcies a aquest gest es va revelar una imatge al mural, omplint la plaça de llum, i va ajudar a la sensibilització sobre la ceguesa evitable, que és aquella que es pot prevenir o curar i que a Occident té fàcil solució. Les cataractes, els defectes refractius o les patologies infeccioses poden provocar ceguesa evitable, que afecta sobretot a la població del tercer món i suposa limitar la capacitat de les persones de treballar, cuidar de la família i inclús viure.

A més, els clients del centre estaven cridats a deixar la moneda amb que han rascat el mural i l’Ànec Blau multiplicarà aquestes microaportacions per tirar endavant el projecte que Ulls del món té a Bolívia i evitar, així, que 500 persones perdin la visió en aquest territori.

La campanya solidaria de Ànec Blau en benefici d’Ulls del Món va estar a la Plaça Central del Centre Comercial fins el 21 de juny.