Ulls del Món està present a la 13a reunió de l’Aliança de l’Organització Mundial de la Salut per a l’Eliminació Global del Tracoma, que se celebra entre els dies 20 i 22 de juliol a la seu de l’OMS a Ginebra (Suïssa). La Fundació hi està representada per la cap de Gabinet i Comunicació, Elisenda Rom, i per l’oftalmòleg basc Andrés Müller-Thyssen, supervisor mèdic del programa Ulls de Mali.

En aquesta trobada hi prenen part representants d’organitzacions sense ànim de lucre dedicades a la cooperació oftalmològica internacional, centres col·laboradors de l’OMS per a la prevenció de la ceguesa i coordinadors nacionals de programes per a l’eradicació i el tractament del tracoma en països endèmics. L’objectiu de la reunió és ser un fòrum de debat i d’intercanvi d’experiències en relació a l’eliminació de la ceguesa causada per tracoma l’any 2020 (GET 2020).

En el marc de la reunió també se celebra una trobada de la Coalició Internacional per al Control del Tracoma (ICTC, les sigles en anglès), en la qual participen entitats sense ànim de lucre, amb la finalitat de contribuir en l’esforç global per eliminar el tracoma evitable i implementar l’estratègia recomanada per l’OMS en els països on la malaltia és endèmica.