post formation Lala montage perc+®e (5)

Ulls del món va acomiadar l’any a Mali amb diverses activitats sobre el terreny durant el mes de desembre que han permès seguir treballant els objectius de la Fundació: formar els professionals mèdics locals, prevenir les causes de la ceguesa evitable, dotar els centres de salut d’equipaments i  informar i millorar la salut visual de les persones amb patologies oculars.

Durant el darrer mes de l’any es van poder confeccionar vint-i-dos vidres correctors per als nens als quals els van detectar problemes de refracció al llarg de l’any en consultes realitzades per sis assistents mèdics en oftalmologia de la regió. Cal agrair també a la unitat d’òptica de l’Hospital Sominé Dolo de Mopti, que va col·laborar en la confecció d’aquests vidres.

Dotar la regió dels equipaments necessaris és clau per poder seguir treballant contra la ceguesa evitable és per això que l’Institut Tropical d’Oftalmologia de l’Àfrica-IOTA va rebre una consola endolàser que facilitarà i millorarà l’atenció als pacients de la regió.

A principis de mes també es va celebrar la Conferència sobre el Tracoma a Bamako, organitzada pel Programa Nacional de Salut Ocular. El tracoma és una de les principals malalties infeccioses que causa ceguesa al món. A la trobada es van presentar els resultats del 2015 i el pla d’acció de 2016 per lluitar contra el tracoma i les seves complicacions a Mali.

La formació continua sent un dels eixos d’actuació principals de la Fundació. La tècnica òptica de l’Hospital Sominé Dolo de Mopti va rebre una formació de perfeccionament en muntatge d’ulleres progressives, lents bifocals i la utilització d’aparells de correcció. La formació es va realitzar entre el 6 i el 8 de desembre a l’IOTA.

Pel que fa a la sensibilització de la població, al mes de desembre també es va emetre una entrevista a l’emissora de ràdio Kounary FM amb l’objectiu de parlar de les activitats Ulls del món.

El programa Ulls de Mali compta amb el suport de la Fundació Probitas, Ajuntament de Barcelona, Fondation d’enterprise Théa,  Fundació Jesús Serra, Ajuntament de L’Hospitalet, Ajuntament de Castellbisbal, Fundación Roviralta, Fundació Girbau, Alcon, Consorci Sanitari Integral i Yoga Studio.

verres des 22+¿l+¿ves CAP bankass