Aquest dijous, 9 d’octubre, es commemora el Dia Mundial de la Visió, una jornada de conscienciació a nivell mundial que pretén focalitzar l’atenció de l’opinió pública en relació a la ceguesa evitable i als problemes oculars. És un acte coordinat per l’Agència Internacional per a la Prevenció de la Ceguesa (de la qual Ulls del Món forma part del Consell Assessor) en el marc del programa VISIÓ 2020: El dret a veure-hi, que impulsa conjuntament amb l’Organització Mundial de la Salut per tal d’eradicar la ceguesa evitable al món abans de l’any 2020.

Aquest 2008, el Dia Mundial de la Visió s’organitza sota el lema ‘Els ulls del futur. Impediment visual en edat avançada’ i, per tant, se centra en els problemes de visió a la tercera edat. I és que la població mundial està envellint de forma destacada els darrers anys, la qual cosa porta a que actualment un 80% de les persones cegues al món tenen més de 50 anys, principalment a causa de patologies com la cataracta i el glaucoma.


La Fundació celebra aquesta jornada amb l’organització de l’exposició ‘Obrint els ulls al món: el testimoni d’una lluita tenaç contra la ceguesa evitable al Sàhara’, una mostra realitzada pels fotògrafs Manel Esclusa i Núria Andreu, que es pot veure fins el 30 de novembre al Museu d’Art i Història de Reus. Ulls del Món aprofita el Dia Mundial de la Visió per tornar a emetre el seu espot publicitari en espais solidaris cedits per Televisió de Catalunya i Canal Metro, el canal televisiu de la xarxa de metro de Barcelona. Es tracta d’un anunci que exposa la tasca d’obrir els ulls al món desenvolupada per l’entitat i ajuda a sensibilitzar l’opinió pública sobre la problemàtica de les patologies oculars als països més pobres.

Per veure l’anunci, cliqueu sobre la següent imatge:

Per a més informació sobre el Dia Mundial de la Visió, podeu visitar els següents links:

VISIÓ 2020: El dret a veure-hi – www.v2020.org
Càtedra UNESCO de Salut Visual i Desenvolupament – http://diamundialdelavision.blogspot.com