Ulls del món commemora aquest dijous, 8 d’octubre, el Dia Mundial de la Visió, una jornada de conscienciació que pretén focalitzar l’atenció de l’opinió pública en relació a la ceguesa i a la manca de visió a nivell mundial. Enguany, la jornada se centra en la perspectiva de gènere i té com a finalitat afavorir la igualtat d’oportunitats en l’accés a l’atenció oftalmològica entre homes i dones. I és que encara existeixen importants diferències en aquest àmbit, com es demostra en el fet que 2/3 parts de les persones cegues al món són dones i nenes, mentre que l’accés als serveis oftalmològics dels homes és gairebé el doble que el de les dones.

La Fundació celebra el Dia Mundial de la Visió amb la inauguració de l’exposició “Ulls d’Inhambane” a l’Hospital Universitari de Bellvitge, en el marc de la iniciativa Bellvitge Art. Es tracta d’una mostra de la fotògrafa Elisenda Pons, a través de la qual es dóna a conèixer la tasca de cooperació realitzada a la província d’Inhambane (Moçambic). La inauguració té lloc el mateix dijous a les 13.00 h i compta amb la presència del president i la directora general de la Fundació, Rafael Ribó i Núria Ramon, així com de la fotògrafa Elisenda Pons. Per part de l’Hospital Universitari de Bellvitge, hi són presents el subgerent, Alfredo García, la subdirectora mèdica, Cristina Capdevila i el cap del Servei d’Oftalmologia, Jordi Arruga. La mostra es podrà veure al centre hospitalari fins el dia 31 de gener de 2010.

El programa Ulls de Moçambic compta amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), l’Obra Social “la Caixa”, el departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat, la Fundação Calouste Gulbenkian, Caja de Ahorros de Navarra i el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona.

En el marc del Dia Mundial de la Visió, Ulls del món també difon el seu espot publicitari en algunes de les principals cadenes de televisió catalanes i espanyoles (Televisió Espanyola, Televisió de Catalunya, la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya, Barcelona Televisió i Canal Metro), que emeten diversos passis en espais solidaris durant els dies previs i a la mateixa jornada. Es tracta d’un anunci en el qual es sensibilitza a l’opinió pública sobre el Dret Mundial a la Visió.

Podeu descarregar-vos més informació de l’exposició “Ulls d’Inhambane”, clicant sobre la següent imatge: