Ulls del món té previst enviar a principis de febrer material i equipament òptic als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf, iniciativa que ha de permetre que els tècnics d’oftalmologia que es responsabilitzen de les consultes i tallers puguin seguir oferint atenció òptica de forma continuada a les persones amb deficiències visuals.

En concret, s’envien una trentena de caixes amb 6.120 lents, 3.354 muntures, 1.905 ulleres de presbícia i 1.363 ulleres de sol per a les consultes de Rabuni, Bol·la, Smara, Auserd i Dajla, que permetran mantenir actualitzat l’estoc de material. També s’aporten diferents equipaments òptics com ara dos retinoscopis, una biselladora, un oftalmoscopi i un frontofocòmetre, així com cartilles oftalmològiques per tal que el Servei d’Oftalmologia de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD) pugui dur a terme el seguiment dels pacients atesos.

Les caixes d’Ulls del món formen part de la 16a Caravana solidària catalana  d’ajuda alimentària al poble sahrauí, coordinada de forma conjunta per l’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí (ACAPS) i la Delegació del Front Polisario a l’Estat espanyol. Es tracta d’un enviament que la Fundació ja ha utilitzat anteriorment en diferents ocasions.