Unes 18.000 consultes oftalmològiques realitzades, més de 1.000 intervencions quirúrgiques que han permès als pacients tornar a veure-hi i l’enviament de 40 expedicions sobre el terreny. Aquestes són algunes de les xifres que reflecteixen el treball de cooperació realitzat per la Fundació Ulls del Món a terres bolivianes des de que l’any 2003 va iniciar el projecte Ulls de Bolívia, i que aquest dijous, dia 30 d’octubre, donarà a conèixer a L’Hospitalet de Llobregat.

Ho farà en el transcurs d’una xerrada i projecció audiovisual, presentada sota el títol ‘Obrint els Ulls al Món. Lluitant contra la ceguesa evitable als països més pobres’, que tindrà lloc a les 19.00 hores al Centre Cultural Metropolità Tecla Sala (Avinguda de Josep Tarradellas i Joan, 44). La xerrada anirà a càrrec de dos voluntaris de la Fundació, l’oftalmòleg Carlos Móser i l’optometrista Carles Pla. El Dr. Móser, que exerceix a l’Hospital General de L’Hospitalet, centrarà la seva presentació en l’impacte de la ceguesa evitable en les poblacions amb menys recursos del món, mentre que Carles Pla exposarà la seva experiència com a voluntari en el projecte de Bolívia, on recentment ha participat en una comissió.

La presentació de l’acte la farà el tinent d’alcalde de l’Àrea de Mobilitat i Cooperació de l’Ajuntament de L’Hospitalet, José Conde, mentre que la directora general d’Ulls del Món, Núria Ramon, serà la responsable d’introduir la Fundació als assistents. El projecte bolivià d’Ulls del Món compta amb el suport de l’Ajuntament de L’Hospitalet, que hi ha realitzat una aportació econòmica de 24.000 euros durant els anys 2007 i 2008.