Ulls del Món està present a la 12a reunió de l’Aliança de l’Organització Mundial de la Salut per a l’Eliminació Global del Tracoma, que se celebra entre els dies 28 i 30 d’abril a la seu de l’OMS a Ginebra (Suïssa). La Fundació hi està representada per la cap de Gabinet i Comunicació, Elisenda Rom, i per l’oftalmòleg basc Andrés Müller-Thyssen, supervisor mèdic del programa Ulls de Moçambic.

En aquesta trobada hi prenen part representants d’organitzacions sense ànim de lucre dedicades a la cooperació oftalmològica internacional, centres col·laboradors de l’OMS per a la prevenció de la ceguesa i coordinadors nacionals de programes per a l’eradicació i el tractament del tracoma en països endèmics. L’objectiu de la reunió és ser un fòrum de debat i d’intercanvi d’experiències en relació a l’eliminació de la ceguesa causada per tracoma l’any 2020 (GET 2020).

L’Aliança de l’OMS per a l’Eliminació Mundial del Tracoma Causant de la Ceguesa al 2020 ha reduït de forma important el nombre de persones amb tracoma causant de ceguesa. Concretament, la xifra de persones amb la malaltia ha disminuït de 360 milions l’any 1985 a aproximadament 80 milions a l’actualitat.