Ulls del món ha participat de forma activa a la 9a Setmana Nacional de Lluita contra la Ceguesa de Mali, que s’ha organitzat al país africà en el marc del Dia Mundial de la Visió (dijous 8 d’octubre) i inclosa en el mes de la solidaritat i la lluita contra l’exclusió. El representant de la Fundació en aquesta iniciativa ha estat el coordinador del programa Ulls de Mali, Albert Coulibaly.

L’acte central s’ha celebrat el dia 8 d’octubre al Centre Internacional de Conferències de Bamako, durant el qual Ulls del món ha fet efectiva la recepció d’equipaments i materials òptics i oftalmològics que s’han enviat sobre el terreny per poder desenvolupar les activitats previstes en l’últim trimestre de l’any a l’Hospital Sominé Dolo de Mopti i al Centre de Salut de  Referència de Bankass. L’acte ha estat presidit per la primera dama de Mali, Madame Touré Lobbo Traoré. També hi han estat presents el ministre de Salut, Oumar Ibrahim Touré; el ministre de Desenvolupament Social, Solidaritat i Persones Grans, Sékou Diakité; el representant de l’Organització Mundial de la Salut, Dr. Diallo Fatoumata Binta Tidiane; i el coordinador del Programa Nacional de Lluita contra la Ceguesa (PNLC), Dr. Sanoussi Bamani.

A Mali, la prevalença de la ceguesa és de 1,2 %, de forma que hi ha 144.000 persones cegues entre una població total de 12 milions d’habitants. Les cataractes són la causa principal de ceguesa, per davant de glaucoma, tracoma i problemes relacionats amb la còrnia.