Ulls del món ha presentat aquest dimecres, 21 de juliol, el seu treball de cooperació oftalmològica als campaments sahrauís davant de l’Intergrup per la Pau i la Llibertat al Sàhara, òrgan creat pel Parlament de Catalunya i integrat per un membre de cada grup parlamentari i per representants d’entitats i organitzacions.

La presentació ha anat a càrrec de la coordinadora del programa Ulls del Sàhara, Bibiana Ruberte, en el marc de l’última sessió de la legislatura, durant la qual s’han dut a terme trobades mensuals. L’acte l’han seguit amb interès una vintena de membres de l’Intergup, que han felicitat a Bibiana Ruberte per la tasca que Ulls del món duu a terme als campaments. També s’ha pogut seguir en directe a través del canal de televisió per Internet del Parlament (www.canalparlament.cat).

S’han pogut conèixer els resultats assolits per la Fundació als campaments en el període 2001-2009, entre els quals destaca la formació d’un metge sahrauí en l’especialitat d’oftalmologia, la capacitació de la plantilla d’oftalmologia, la dotació de les consultes i tallers d’òptica de les wilaies i la reducció de la prevalença dels defectes refractius i patologies oculars a través de l’enviament de 64 comissions mèdiques.

Bibiana Ruberte ha explicat també les línies estratègiques del programa Ulls del Sàhara 2010-2012, que té com a objectiu donar suport a les actuacions programades per la contrapart local per tal d’atendre les necessitats oftalmològiques i òptiques de la població, especialment pel que fa a la formació i prevenció.