La Fundació ha celebrat el 6 de novembre la vuitena edició de La Nit dels Ulls del món, un acte de sensibilització i recaptació de fons que per quarta vegada ha tingut lloc fora de Barcelona. El sopar solidari d’aquest any té s’ha organitzat a terres andorranes i s’ha presentat amb el nom de Nit de Llum d’Andorra, com a metàfora del treball dut a terme per la Fundació als països més pobres que permet a les persones amb deficiències visuals poder tornar a veure la llum després d’anys de foscor.

L’acte, celebrat a l’Andorra Park Hotel, ha resultat un èxit tant a nivell d’assistència com de recaptació assolida. Així, ha comptat amb la presència d’unes 180 persones, entre les quals hi havia representants de l’àmbit polític, empresarial, cultural i sanitari andorrà, però també catalans i procedents d’altres comunitats de l’Estat espanyol com Madrid o el País Basc. Entre les personalitats destacades hi havia S. E. Mons. Joan-Enric Vives i Sicília, Copríncep episcopal; M. Il·ltre. Sr. Jaume Bartumeu, Cap de Govern d’Andorra; Excm. Sr. Eugeni Bregolat, ambaixador d’Espanya a Andorra i Sr. Pere Canturri, Raonador del Ciutadà.

La Nit de Llum d’Andorra ha permès recaptar uns 150.000 euros, que es destinaran a les activitats de prevenció, consulta i intervenció quirúrgica, dotació d’equipaments i materials i, principalment, formació del personal local incloses en els programes de cooperació que Ulls del món té en marxa als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf, Moçambic, Bolívia i Mali. La vetllada solidària l’han presentat els periodistes Albert Om i Noemí Rodríguez, i ha comptat amb l’actuació musical de Toti Soler.