Unes 180 persones van assistir a La Nit d’Ulls del Món 2007, que es va celebrar el divendres 16 de novembre a Lisboa. La sisena edició d’aquest acte solidari va tenir lloc al Centro Cultural Belém de la capital portuguesa, comptant amb el recolzament de les fundacions Champalimaud i Gulbenkian.

Entre els assistents hi havia destacades personalitats de l’àmbit empresarial, polític, social i oftalmològic portuguès com l’ambaixador d’Espanya a Portugal, Enric Panés; l’ambaixador de Moçambic al país lusità, Miguel Costa; l’alta Comissària de Salut, Dra. Maria do Céu Soares Machado o la Presidenta de la Fundació Champalimaud, Dra. Leonor Beleza. També es va desplaçar a Lisboa una nodrida representació d’entitats i empreses espanyoles i catalanes.

L’acte va estar conduït pel reconegut presentador Julio Isidro i va prendre la paraula el professor Marcelo Rebelo de Sousa, convidat d’honor. També van intervenir el president i el vicepresident de la Fundació, Rafael Ribó i Borja Corcóstegui, així com la directora general, Núria Ramon. La nota musical va anar a càrrec de la cantant de fado Kátia Guerreiro.

La Nit d’Ulls del Món té com a objectiu sensibilitzar l’opinió pública del nostre entorn sobre la problemàtica que la manca de visió suposa per a les persones dels països més pobres del món, així com recaptar fons per al desenvolupament de les activitats de cooperació de l’entitat destinades a prevenir i combatre la ceguesa evitable en aquests territoris (els campaments de refugiats sahrauís d’Algèria, Moçambic i Bolívia).Pàgina d’agraïments publicada al diari Público
(17 de novembre de 2007)