Rosario Torrico Velarde és una professora boliviana que treballa a la Unitat Educativa Abya Yala. A aquesta escola de la zona periurbana d’Oruro hi van diàriament uns 400 nens i nenes de famílies molt pobres.

Quan al 2018 va assumir la direcció de l’escola es va proposar el ferm objectiu de millorar, no només l’educació, sinó també la qualitat de vida dels seus estudiants. Va ser llavors quan va contactar amb la Fundació Ulls del món per iniciar una estreta col·laboració vigent fins al dia d’avui. Volia que tots els seus estudiants coneguessin la importància de la prevenció de les malalties oculars, fomentant la higiene visual, i faciltant-los l’accés a una atenció ocular de qualitat.

Per a això, Ulls del món ha ofert a l’equip docent d’aquesta Unitat Educativa formació en salut ocular, capacitant-los per realitzar revisions d’agudesa visual a l’alumnat de l’escola i també ha facilitat les ulleres graduades als alumnes i les alumnes que les han necessitat, ja que en les seves humils llars no disposen de prou recursos per adquirir-les.

Rosario és un exemple de l’esforç i la perseverança que des d’Ulls del món detectem en molts docents de Bolívia que, de manera desinteressada, aporten el seu granet de sorra en la millora de la qualitat de vida dels seus alumnes, sol·licitant l’ajuda dels nostres equips de terreny que visiten les zones més vulnerables i faciliten atenció oftalmològica a la població.