Sopar solidari a Lugano

El passat dijous 8 d’octubre, Ulls del món va organitzar La Serata degli Occhi del mondo (La Nit dels Ulls del món) a Lugano, Suïssa. Es tracta d’un sopar solidari que té per objectiu donar a conèixer la precària situació oftalmològica que es viu en els territoris més vulnerables del món i recaptar ajudes per lluitar contra la ceguesa evitable en aquests territoris. La Nit dels Ulls del món va tenir lloc al nou centre cultural LAC (Lugano Art & Culture) i hi va participar un públic divers d’institucions, empreses i particulars que van voler aportar la seva solidaritat i contribuir a que no hi hagi persones innecessàriament cegues al món.

El sopar el va presidir l’alcalde de Lugano i el president d’Ulls del món, Rafael Ribó. Van prendre-hi part també el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a França i Suïssa, Martí Anglada, a més d’una nodrida representació dels òrgans de representació d’Ulls del món, entre ells el vicepresident, Borja Corcóstegui, la directora general, Núria Ramon i el delegat d’Ulls del món a França i Suïssa, Romain Bordas. La Serata degli Occhi del mondo va comptar amb el suport de la European School for Advanced Studies in Ophthalmology (ESASO) amb seu a Lugano i amb qui Ulls del món té un acord de col·laboració en l’àmbit de la formació, l’Ajuntament de Lugano i l’Oficina de Turisme de Lugano.

Al llarg del sopar, celebrat sota el lema Guess who’s coming to dinner, es van intercalar diferents parlaments per donar suport a la causa d’Ulls del món i també es van projectar varis vídeos (Guess who’s coming to dinner; Formació en retina a l’ IOTA de Mali)

L’esdeveniment va tornar a ser un èxit d’assistència i recaptació. Concretament, van assistir unes 100 persones de l’àmbit cultural, empresarial i de la salut tant de Suïssa com de França, Portugal i de tot l’Estat espanyol, especialment de Catalunya, i es va assolir la recaptació prevista, 120.000 euros, gràcies a les aportacions de les empreses que hi van participar i també d’altres organitzacions i particulars  compromesos amb el Dret Universal a la Visió.