Jerónimo Angelo té 8 anys, és moçambiquès i estudia a l’escola primària de Matingane (Massinga, Inhambane).

A la seva curta edat, a Jerónimo ja li ha tocat viure situacions difícils. Va néixer mut i des de molt petit els seus oncles es fan càrrec d’ell perquè els seus pares van haver d’emigrar a la recerca d’una millora a la crítica situació econòmica familiar.

A més, el blau tan clar dels seus ulls no és simplement un color. Jerónimo pateix una anomalia bastant comuna a Moçambic: l’albinisme. Una malaltia hereditària que és conseqüència d’una mutació genètica que redueix o elimina la producció de melanina, un pigment fosc que es troba en algunes cèl·lules i que produeix la coloració de la pell, els cabells i els ulls. A Moçambic s’estima que hi ha unes 20.000 persones afectades. Per aquesta raó, els equips d’Ulls de Moçambic destinen un dia per atendre aquests casos en exclusiva i per realitzar visites de control.

Va ser durant l’última campanya de revisió d’errors refractius a les escoles quan es va detectar l’albinisme ocular de Jerónimo. Aquest tipus d’albinisme afecta principalment els ulls, mentre que no es manifesta ni a la pell ni al cabell. I, encara que de moment aquesta anomalia no afecta a la seva agudesa visual, la Fundació li va lliurar unes ulleres de sol per protegir els seus ulls. També haurà de presentar-se cada 6 mesos a l’hospital per revisar la seva vista i evitar futurs problemes oculars.

Jerónimo és un nen molt intel·ligent i se sent afortunat per poder assistir a l’escola. Haurà de dur posades les ulleres de sol  la major part del dia,, però no li suposa cap problema perquè sap que és pel seu bé: evitaran que els seus ulls pateixin i l’ajudaran a seguir estudiant i a preparar-se per al futur. I és que, tot i la deficiència de la parla i de l’albinisme visual, Jerónimo ja ha començat a escriure. Això li permetrà comunicar-se amb més facilitat, per això se sent immensament feliç.