E pons quirofan BOL

Les persones amb escassos recursos i amb deficiències oculars a Tarija, Bolívia, ja compten amb una alternativa per accedir a tractaments especialitzats. Es tracta d’un quiròfan oftalmològic totalment equipat a l’Hospital San Juan de Dios, que ha estat possible gràcies a l’aliança d’Ulls del món, la Fundació Repsol i la Governació de Tarija. La posada en marxa d’aquest quiròfan forma part d’un pla integral desenvolupat per Ulls del món per millorar la salut ocular d’aquesta població boliviana i consolidar un sistema d’atenció i prevenció oftalmològica, ja el que 80% dels casos de pèrdua de visió poden evitar-se amb un diagnòstic precoç i un tractament adequat.

Tarija és el segon departament de Bolívia amb major incidència de ceguesa. A Bolívia i al món, la cataracta és la primera causa de ceguesa i és recuperable amb una cirurgia oftalmològica de qualitat. El nou quiròfan permetrà realitzar fins a 15 cirurgies al dia i serà possible atendre els pacients tant de la ciutat com de l’àrea rural, on no és possible accedir a l’atenció especialitzada.

Durant les properes setmanes es farà una campanya de cirurgia de cataracta gratuïtes per intervenir a un grup d’entre 50 i 80 persones. La convocatòria es farà a través de la ràdio i la televisió. Per a la Fundació, el projecte a Tarija significa millorar la qualitat de vida de la població sota un model d’intervenció que ja s’ha desenvolupat al municipi d’El Alto. També s’estan centrant els esforços en la prevenció a través de l’educació i la sensibilització de la població.

El programa Ulls de Bolívia compta amb el suport de Fundación Repsol, Christoffel Blindenmission (CBM), Light for the World,  Fundación ONCE para América latina, Obra Social “la Caixa”, Técnicas Reunidas i Ànec Blau.