L’oftalmòloga pediàtrica Teresa Noguer s’ha desplaçat del 25 d’octubre al 14 de novembre als campaments de refugiats sahrauís per dur a terme dues activitats vinculades a la millora de la salut ocular infantil.

Es tracta, en primer lloc, de la realització de xerrades a les llevadores tradicionals de les wilaies de Dajla, Smara, l’Aaiun i Auserd, on han assistit una cinquantena de persones, entre llevadores i personal de dispensari. Aquesta activitat ha de permetre la detecció de patologies congènites que causen ceguesa entre els nadons, després que en una enquesta realitzada l’any passat es constatés el baix nivell de coneixement que aquests professionals sanitaris tenien al respecte.

D’altra banda, la Teresa Noguer també ha dut a terme aquests dies visites als alumnes de l’escoles primàries de Smara, l’Aaiun i Auserd. Aquesta comissió de revisió ocular infantil ha arribat després de les xerrades de sensibilització en salut ocular que els òptics locals van realitzar durant el mes d’octubre a aquests nens i nenes.

En el marc del projecte Ulls del Sàhara, a l’octubre també es van organitzar altres activitats: un viatge sobre el terreny de la tècnica d’Òptica de la Fundació, Sandra Barroso, per tal de supervisar i donar suport al treball dels tècnics d’òptica dels campaments, i una comissió medicoquirúrgica a l’Hospital Nacional de Rabuni integrada per les oftalmòlogues Teresa Marieges, Isabel Méndez i Fernanda Aranda, les infermeres Lelo Méndez, Soledad Rafegas i Mercedes Luzón, l’anestesista Julia del Valle, la logística Esther Roumens i el tècnic d’equipaments Carles Godina.