La Fundació Ulls del Món presenta del 8 d’octubre al 30 de novembre al Museu d’Art i Història de Reus l’exposició ‘Obrint els ulls al món: el testimoni d’una lluita tenaç contra la ceguesa evitable al Sàhara’, realitzada pels fotògrafs Manel Esclusa i Núria Andreu. És una mostra que, sota el patrocini de l’Obra Social de Caixa Catalunya, posa de manifest el treball de cooperació realitzat per la Fundació als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf.

Obrint els ulls al món: El testimoni d’una lluita tenaç contra la ceguesa evitable al Sàhara’ té com a objectiu apropar la ciutadania a la vida de la població sahrauí i a la precària situació sanitària en què es troba, informar sobre la tasca realitzada per Ulls del Món i retre comptes respecte als resultats assolits. Ho fa a través de fotografies i muntatges audiovisuals, que reprodueixen el context de treball al Sàhara i les línies d’actuació de la Fundació, que van des de la consulta a la intervenció quirúrgica, passant per la formació de professionals i la prevenció ocular entre els infants.

El reportatge realitzat per Manel Esclusa i Núria Andreu ja va estar exposat els mesos de març i abril de 2007 a La Pedrera de Barcelona, on va registrar una assistència de 7.500 visitants.

El projecte Ulls del Sàhara compta amb el suport de l’Ajuntament de Reus, que des de l’any 2005 hi realitza una aportació econòmica anual. També hi col·laboren l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, l’Ajuntament d’Abrera, l’Ajuntament de Cambrils, l’Ajuntament de Donostia, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, l’Ajuntament de Sitges, l’Ajuntament de Torrent i l’Ajuntament d’Urretxu.