La feina i l’avenç en l’atenció oftalmològica als campaments de refugiats sahrauís al llarg dels darrers 5 anys, en el marc del programa de cooperació Ulls del Sàhara, és objecte durant el mes de març, d’una exposició en un entorn emblemàtic de la ciutat de Barcelona: L’entresòl de la Pedrera.

 Aquesta exposició està esponsoritzada per Caixa Catalunya, la qual durant els darrers anys i a través de la seva Obra Social també ha donat suport al programa de cooperació al desenvolupament de la Fundació Ulls del Món en aquest territori.

 Obrint els ulls al món: 5 anys de lluita contra la ceguesa evitable al Sàhara”, que és el títol de l’exposició, pretén apropar la ciutadania a la vida de la població sahrauí al desert, informar sobre la tasca realitzada per la Fundació i retre comptes respecte als resultats assolits, a través de les fotografies de dos reconeguts fotògrafs, el Manel Esclusa i la Núria Andreu.

 Així mateix, es tracta d’una ocasió excel·lent per obrir el ulls al món, és a dir, prendre consciència de la situació d’un poble que viu refugiat des de fa tres dècades patint greus deficiències sanitàries i patologies oculars que, en la societat del nostre entorn, es podrien evitar o curar.

 Us animem a apropar-vos a La Pedrera entre el 12 de març i el 9 d’abril, període en el qual l’exposició estarà oberta al públic. Segur que us sorprendrà la semblança que tenen els sostres gaudinians amb les dunes del desert!