El dia 18 d’octubre se celebra la inauguració a Sant Sebastià de l’exposició fotogràfica Ulls de Inhambane, produïda per la Fundació Ulls del Món i realitzada per la reportera gràfica Elisenda Pons.

 La mostra fotogràfica romandrà al Centre Cultural Egia (carrer Baztan, 21) fins al 27 d’octubre, en el marc del Festival Donostia EntreMundos que té com a objectiu facilitar el coneixement d’altres realitats i ser el reflex de la diversitat cultural de la ciutat de Sant Sebastià.

 A través d’aquest reportatge, Ulls del Món pretén sensibilitzar la població de Guipúscoa respecte a les deficiències sanitàries que pateix la població moçambiquesa i donar a conèixer les activitats que realitza la Fundació als països més pobres del món. Les fotografies mostren el drama de la població d’Inhambane que es queda cega per causes que es poden preveure i curar i com la intervenció dels oftalmòlegs els canvia la vida: els obre els ulls al món.

 Elisenda Pons, que forma part de la plantilla de fotògrafs d’El Periódico, va viatjar el mes de maig de 2005 amb una comissió mèdica a Moçambic i va ser testimoni de les tasques realitzades pels professionals sanitaris voluntaris que es van desplaçar. Elisenda ja va col·laborar l’any 2001 amb la Fundació realitzant el reportatge fotogràfic Ulls del Sàhara.