DSC06154

Del 9 al 16 de juny ha tingut lloc una comissió  médicoformativa  a l’Hospital Provincial d’Inhambane, activitat inclosa en el programa Ulls de Moçambic que s’ha celebrat amb un notable èxit.

L’expedició l’han integrada els oftalmòlegs Carlos Móser i Mónica Lecumberri, les infermeres Olga Valverde i Miriam Martín, i el tècnic d’equipaments Manel Ciurana. L’objectiu d’aquesta comissió era valorar les capacitats quirúrgiques del Dr. Abel Dos Santos, oftalmòleg format gràcies a una beca d’Ulls del món i actual oftalmòleg del l’Hospital Provincial d’Inhambane. A més es va aprofitar per formar a l’equip local en l’execució de la tècnica de cirurgia de cataracta de petita incisió (SICS) i en bones pràctiques d’esterilització i cura dels instruments quirúrgics.

Durant la l’estada de l’equip mèdic voluntari a Inhambane s’han dut a terme 109 intervencions de cataractes i 5 d’altres patologies (ferida de còrnia, hèrnia d’iris…). Aquesta activitat médicoformativa ha comptat en tot moment amb el suport de la Direcció de l’Hospital Provincial d’Inhambane i la Direcció Provincial de Salut d’Inhambane (DPSI).

El programa Ulls de Moçambic compta pel 2014 amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i de la Fundació Calouste Gulbenkian.