ulls_del_mon_lita_cabellutEl passat mes de juny, l’artista gitana Lita Cabellut, va donar 2 de les seves obres al Fons d’Art Solidari de la Fundació.

El projecte ‘VISIONS’ és una col·lecció formada per donacions d’obres de diferents disciplines, que vincula la prevenció de la ceguesa amb l’art, tenint com a nexe d’unió la visió, la imatge i la percepció ocular. El seu objectiu és la divulgació de la nostra tasca a través de l’art així com la recaptació de fons. Les 70 obres dels 50 artistes que formen la col·lecció, estan disponibles de forma permanent a la seu de la Fundació a Barcelona i pots veure-les també al nostre canal de Pinterest (https://es.pinterest.com/ullsdelmon).

Lita Cabellut (Barcelona, 54 anys) ha tingut una vida sorprenent: Durant els primers anys de la seva vida va ser criada per la seva àvia, que no la va portar al col·legi. En morir aquesta, va mendicar pels carrers alimentant-se amb petits furts fins que va ser internada en un orfenat. Als 12 anys una família acomodada la va adoptar i li va obrir les portes a la pintura. L’ingrés a l’acadèmia Rietveld d’Amsterdam als 19 anys i la seva passió per aquest art l’ha portada a reinventar la pintura al fresc.

L’any 2015 va ser la pintora espanyola més cotitzada del món, només per darrere de Miquel Barceló i Juan Muñoz i ha exposat en ciutats com Nova York, Singapur, Colònia, Hong Kong, Chicago, Londres, París, Venècia, Seül, i Dubai.

Ens quedem amb les boniques paraules que va dirigir a la Fundació en donar les pintures: “És un plaer i preciós ser part, en petit, d’alguna cosa tan gran i necessària”.

FITXA TÈCNICA DE LES OBRES:

After the show Unica 08
Creada: 2012
Mesura: 77 x 77 cm
Emmarcada: 117 x 117 cm
Treball en paper

After the show Unica 10
Creada: 2012
Mesura: 77 x 77 cm
Emmarcada: 117 x 117 cm
Treball en paper