Petit Sió 17 litografia 1995

El Centre d’Obra Josep Guinovart i la família del pintor, dibuixant i gravador català, Josep Guinovart i Bertran, van fer la donació de 3 litografies i un gravat al nostre fons solidari Visions, que creix en quantitat i en qualitat.

Segons les paraules de la seva filla, Maria Guinovart, l’obra del seu pare parla de la terra, del mar, de les arrels emocionals i dels records i vivències que configuren la seva columna vertebral. Hi ha un Guinovart més poètic i un Guinovart més reivindicatiu, que fa servir les seves obres com a altaveu per denunciar les injustícies i esperonar a la gent a ser solidària i crítica enfront dels abusos. La seva família, educada en la sensibilitat i el deure d’ajudar als més desfavorits, sempre ha procurat recolzar entitats sense ànim de lucre, com ara la nostra, que vetllen per ajudar a aquells que més ho necessiten.

Les litografies són un homenatge a la seva terra d’adopció, els ocres i els animalons que s’amaguen a les peces, evoquen els seus records d’infància a Agramunt. El gravat calcogràfic, és una clara mostra de la gran habilitat i del domini d’aquesta tècnica per part de Guinovart.

Les tres litografies donades Petit Sió 6 , Petit Sió 17, i Sense Títol 38/77, així com el gravat Sense Títol 2007, estan il.luminats a mà per l’autor un tret que els hi confereix un caràcter de “peces úniques”.