L’oftalmòleg de l’Hospital Sominé Dolo de Mopti, el Dr. Ousmane Toure, es troba des del 15 de novembre a França per tal de realitzar una estada formativa d’un mes al Centre Universitari Clermont-Ferrand, gràcies a una beca atorgada per la Fundació Ulls del món.

El professional malià es capacita en facoemulsificació, una tècnica quirúrgica que permet el tractament de les cataractes, la principal causa de ceguesa als països més pobres i una de les més destacades arreu del món, suposant un 48% dels casos de ceguesa al planeta i un 52% a l’Àfrica. Aquesta estada permetrà al Dr. Toure poder atendre amb les màximes garanties les necessitats oftalmològiques de la població amb deficiències visuals i sense recursos de la regió de Mopti.

La iniciativa és possible gràcies a la col·laboració dels professionals sanitaris del Centre Universitari Clermont-Ferrand; en aquesta ocasió, la formació es desenvolupa sota la supervisió del Dr. Frédéric Chiambaretta, responsable del Servei d’Oftalmologia, que se suma a la implicació anterior d’altres professionals com ara Franck Bacin, Hachemi Nezzar i Romain Bordas. El programa Ulls de Mali 2010-2012 compta amb el suport del Govern Basc/Eusko Jaurlaritza i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.