Dra. Paola Quenta, tercera per l’esquerra una cop finalitzada la capacitació al personal sanitari en el Centre de Salut de Tiahuanacu

La Dra. Paola Quenta, que va finalitzar la residència d’oftalmologia el passat mes de febrer becada per la Fundació des de 2009 en el marc del Programa Ulls de Bolívia, s’ha incorporat al servei d’oftalmologia de l’Hospital Municipal Bolivià Holandès (HMBH), acompanyant al Dr. Ademar Martínez, responsable actualment del servei de l’hospital. Aquest servei d’oftalmologia va ser dotat per  Ulls del món i forma  part de la xarxa oftalmològica pública del municipi de El Alto.

La Dra. Paola Quenta, a més de treballar a l’HMBH, s’ha incorporat a l’equip de la Fundació a Bolívia, i actualment es fa càrrec de la formació al personal sanitari del primer nivell d’atenció en els centres de salut del municipi de El Alto en la detecció, diagnòstic,  tractament i/o referència de patologies oculars.  Tot això en coordinació amb el SERES (Servei Regional de Salut) de El Alto.

Gràcies a la col·laboració de la Fundació, l’HMBH compta amb dues consultes oftalmològiques, i un quiròfan d’oftalmologia, des d’on es dóna atenció ocular a més de 6.000 persones a l’any.

El programa Ulls de Bolívia 2011-2013 compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, Probitas, Fundació Repsol, Fundación ONCE para América Latina i Técnicas Reunidas.