Multitud de persones marxant pel dret a la salut ocular Les iniciatives solidàries al País Basc no s’aturen i el Dia Mundial de la Visió va ser el marc idoni per organitzar noves accions festives, però també reivindicatives, que donen a conèixer la situació oftalmològica als països pobres i ajuden a difondre la tasca d’Ulls del món-Munduko begiak.

En la marxa solidària, acompanyats per guies del Club Basc de Camping més de 70 persones es van ‘moure’ pel dret a la visió. Després de caminar tres hores de Donòstia a Pasaia, i gràcies a la generositat d’Orona Fundazioa els participants van poder visitar un lloc tan emblemàtic com la Factoria Marítima Albaola.

Una vegada acabada  la visita, 96 comensals van participar d’un dinar solidari a la Societat de la Cooperativa de Transports del Porto de Pasaia, que es va dur a terme gràcies a l’ajut de voluntaris i voluntàries i entitats guipuscoanes.

Aquesta intensa jornada va permetre recaptar 2.715 € que es destinaran íntegrament als projectes de la Fundació a Mali i Moçambic.

Volem donar les gràcies als proveïdors, el personal de cuina i als mitjans de comunicació que, com el ‘Diario Vasco’, es van fer ressò de la nostra proposta. També volem fer una menció especial als voluntaris i voluntàries a Gipuzkoa que sense la seva generositat no hagués estat possible realitzar aquestes activitats.

Les entitats i persones col·laboradores van ser els següents:

Club Vasco de Camping
ORONA Fundazioa
Cooperativa de Transportes del Puerto de Pasaia (CTPP)
Alzola Basque Water
Martiko
Bodegas Viñadores Artesanos
Espacio Keler
Martiko
Sidra Zapiain
Ogiberri
Grup musical ‘A Kontratiempo’
Xef Txuno Etxaniz
Equip de cuina de la Societat CTPP
Xabi Martínez Arbulo
Manuela Soler
Marije Manterola
Txema (Café Tomás Gros)