Durant el mes d’agost, Ulls del món va gestionar diferents activitats a les zones més desfavorides de Mali per facilitar l’accessibilitat de la població a la salut ocular:

Sensibilització sobre malalties als ulls

La ràdio és un mitjà potent d’informació i convocatòria a la zona. Per això es va arribar a un acord amb les ràdios locals “Seno” (ciutat de Bankass) i “La voie de Baye” per retransmetre, durant un any i en moments de màxima audiència, el missatge d’Ulls del món dirigit a informar i sensibilitzar sobre les malalties oculars a la regió de Mopti.

Aquest programa de 15 minuts també podrà ser utilitzat pels funcionaris del Centre de Salut de Referència de Bankass i les autoritats locals per afavorir la mobilització social relacionada amb les malalties oculars i la seva prevenció i tractament.

Formació del professorat d’atenció primària ocular (SOP)

A principis d’agost, l’oftalmòleg del Centre de Salut de Bankass, el Dr. Siaka Diakité, va impartir dues jornades de formació sobre el tracoma a 20 professors de les escoles Joseph Yaro i Tori de Bankass.

Durant aquests tallers formatius, i seguint amb l’estratègia de gènere d’Ulls del món dirigida a millorar la situació de la dona en relació amb la salut ocular, la Sra. Guindo Diara Cissé del Servei Local de Promoció de la Dona i la Infància (S.L.P.F.E.F) va fer una presentació sobre la igualtat de gènere en l’accés a l’atenció primària ocular.

Formació pràctica continuada als Directors Tècnics de Centre (DTC)

A a finals de mes, es va realitzar una formació en Atenció Primària Ocular (SOP) al Centres de Salut de Referència del districte de Djenné.

Els beneficiaris van formar-se en la millora de les refraccions i altres malalties oculars, especialment en infants. També van tenir l’oportunitat d’assistir a petites operacions de chalazion, pterygium, queratitis posttraumàtica i extirpació de cossos estranys a la còrnia.

El projecte Ulls de Mali està finançat per Kutxa Fundazioa juntament amb l’associació DAD, Diputación de Bizkaia, Col·legi de Metges de Gipuzkoa i Alcon.