Munduko Begiak-Ulls del món es consolida com un potent altaveu a Euskadi sobre el dret a la visió i la lluita de la Fundació per disminuir la prevalença de les patologies oculars en les zones més desfavorides del món.

Munduko Begiak focalitza les accions de sensibilització a Euskadi, i des de l’any passat també a Navarra, amb la implicació d’una nombrosa xarxa de voluntariat que organitza diferents activitats d’educació transformadora i per la justícia global i també difon els objectius i resultats aconseguits per la Fundació sobre el terreny.

‘Música para tus ojos’ és una d’aquestes accions. Aquesta iniciativa va néixer l’any 2017 per, d’una banda, difondre la tasca de la Fundació a través del reclam d’una oferta musical de qualitat, i, d’altra banda, apropar el públic a la causa i mobilitzar la ciutadania a favor de la lluita contra la ceguesa evitable. La vuitena i més recent edició va tenir lloc l’11 de maig a la Parròquia Ntra. Sra. Del Carme de Indautxu (Bilbao), amb la col·laboració del Cor Aula Boreal i el Conjunt instrumental Francisco Corral.

Munduko Begiak, com a membre del Grup Pro Àfrica (GPA), també s’involucra en les activitats que porta a terme aquesta organització que té com a finalitat millorar el coneixement de l’Àfrica en la societat i institucions basques. De fet, el 25 de maig, amb motiu de la celebració del Dia d’Àfrica, les associacions que formem part del GPA contribuïm a sensibilitzar sobre la situació actual i futura d’aquest continent.

Els últims mesos, Munduko begiak ha realitzat altres activitats dirigides a generar canvis en les actituds de la població i a la mobilització social com la projecció a les seus del Col·legi de Metges de Guipúscoa i del Col·legi de Metges de Bizkaia del documental Gabor sobre el projecte Ulls de Bolívia.

Aquestes i moltes altres accions, com les jornades solidàries dels darrers anys o la col·laboració amb entitats com la societat gastronòmica Klink (l’últim dinar solidari va tenir lloc el 8 de juny) estan afavorint la sensibilització de l’opinió pública basca respecte a la necessitat de solucionar les deficiències de l’assistència oftalmològica als països més pobres del món.

Els projectes de Munduko Begiak compten, aquest any 2019, amb el suport d’entitats basques i navarreses com la Fundación Caja Navarra, Sociedad Gastronómica Klink i Klink Elkartea.