L’11 d’octubre es va commemorar el Dia Mundial de la Visió, un esdeveniment coordinat per l’Agència Internacional per a la Prevenció de la Ceguesa (IAPB), de la qual Ulls del món n’és membre, i que té com a objectiu donar a conèixer les diverses malalties de discapacitat visual i els seus tractaments, així com conscienciar i sensibilitzar sobre la importància de prevenir i tractar la pèrdua de visió. Segons dades de l’OMS, al món hi ha aproximadament 217 milions de persones que presenten baixa visió i 36 milions de persones cegues.

Aquest any, vam aprofitar la celebració d’aquest dia internacional per difondre la tasca de la Fundació i per conscienciar sobre la importància del dret a la visió amb una Jornada solidària a Donostia el 20 d’octubre.

Per un preu de 30 euros, destinat íntegrament al nostre projecte de Mali, es va oferir a les més de 100 persones que es van sumar a la iniciativa, una visita guiada per l’Aquarium de Sant Sebastià i un dinar a la Societat Gastronòmica Gaztelubide. Es van realitzar, a més, diversos sortejos entre els assistents i també entre les 80 persones que, tot i no podent assistir a l’esdeveniment, van adquirir “files zero”, totes elles conscients del projecte al qual es destinava la seva aportació gràcies a la intervenció de Kike Otaegi, delegat de Munduko begiak. Així es va poder arribar a la suma total de més de 4.000 euros recaptats i 200 persones sensibilitzades.

Res d’això podria haver-se dut a terme sense la col·laboració de l’Aquarium de Sant Sebastià, Orona Fundazioa, Hiru Cheff, supermercats BM, Gurutzeta Sagardoa, Panaderias Ogiberri, Societat Gastronòmica Gaztelubide, Gurutze Ormaza, Taberna Tomás Gros i Roke Lasa ni dels voluntaris, especialment el Xef Txuno Etxaniz, encarregat de donar-li sabor a l’esdeveniment.