La iniciativa “Música para sus ojos”, que va néixer l’any passat, és la proposta de la Fundació per acostar-se a la població basca a través d’una oferta musical.

El 6 d’octubre va tenir lloc a l’Església de Nuestra Sra del Carmen de Indautxu la primera edició d’aquest any, amb un concert a càrrec de l’Orquestra i Cor de Cambra de Bilbao dirigida pel metge Daniel Garay. Va comptar amb la col·laboració de la Parròquia del Carme i de l’Asociación de Música de Cámara de Bilbao (AMCB). Hi van acudir unes 200 persones que van contribuir amb 900 euros a continuar garantint el dret a la visió.

La capella gòtica de la Universitat de Deusto va ser el lloc escollit per acollir el 9 de novembre la quarta edició – segona d’aquest any – de “Música para sus ojos”. Més de 250 persones van gaudir de Gospel Bilbao, agrupació dirigida per Alain Gallego. La nit va acabar amb els assistents fent ús de l’eina de sensibilització més poderosa: tots van sentir per uns moments què seria perdre completament la visió mentre reflexionaven sobre què no voldrien deixar de veure (pregunta que protagonitza l’última campanya on-line llançada per la Fundació).

L’esdeveniment, que va tenir una gran repercussió en mitjans, va aconseguir recaptar 1.588 € que contribuiran a que les personeslas amb menys recursos evitin la pèrdua irreversible de la visió i no hagin de fer-se aquesta pregunta.

“Música para sus ojos” també es va dur a terme el 24 de novembre a l’entorn de l’última edició de Fair Saturday, una iniciativa nascuda el 2014 que pretén fer reflexionar per canviar el món a través de la cultura i la bona disposició de la ciutadania.

Aquest esdeveniment es concep com una mobilització cultural amb impacte social que té lloc cada últim dissabte de novembre, el dia següent de Black Friday, màxim exponent del consumisme.

Aquest any és la segona ocasió en què Munduko begiak participa en aquesta activitat, aquest cop a l’Església de San Ignacio de Loiola de Bilbao amb la participació d’IRRI Alaia Korala, Gaudeamus Hodie Abesbatza i San Inazio Abesbatza, la col·laboració de la qual va contribuir a recaptar 435 euros.

A més d’oferir una vetllada musical, es va sensibilitzar a les i els 150 assistents sobre el concepte de ceguesa evitable i de com afecta especialment a les dones. Es van explicar també algunes de les estratègies que la Fundació desenvolupa per ajudar a que les dones accedeixin en situació d’igualtat al seu dret a una salut ocular de qualitat.