La Unidad Educativa Uru Uru es troba a la ciutat d’Oruro (Bolívia) i compta amb aproximadament 300 estudiants de primària i secundària.

Quan Ulls del món va contactar amb l’escola, les famílies i el professorat van confirmar que hi havia un gran desconeixement sobre els bons hàbits en salut ocular. A més, la manca de recursos provocava que la majoria d’alumnes mai s’haguessin revisat la vista per un oftalmòleg, de manera que alguns escolars presentaven deficiències visuals sense diagnosticar.

La Fundació va planificar llavors un calendari de treball per capacitar els mestres i les mestres i sensibilitzar els alumnes sobre la importància de la higiene i la cura dels ulls, vital per garantir una bona salut ocular.

Un cop finalitzades aquestes campanyes, els alumnes de 4t i 5è de primària van realitzar una activitat on van poder exposar tot el que havien après. Van preparar amb gran entusiasme explicacions pràctiques com, per exemple, quines fruites i verdures han de consumir els nens i nenes per protegir la seva vista. O una creativa dramatització anomenada “Els ullets de l’elefant”, amb la qual proclamaven la importància d’utilitzar ulleres i que ningú s’ha de burlar mai de la gent que les necessita..

Totes aquestes promocions que realitza Ulls del món en les zones més desfavorides, i en concret a les escoles, a més d’ensenyar als infants a tenir cura de la seva salut ocular, són fonamentals per millorar el seu rendiment escolar, ja que ajuden a detectar casos de deficiències visuals o patologies, que es poden corregir amb ulleres graduades o tractaments en els centres de salut.

El projecte Ulls de Bolívia està finançat per l’AECID, Repsol, CBM, FOAL, BNB i Finning Bolívia.