La nit d'Ulls del mónUna de les cites més importants de l’any per a la Fundació és el sopar solidari La Nit dels Ulls del món. I la d’enguany va ser una nit encara més especial ja que, a més, vam celebrar el nostre 15è aniversari.

L’acte va tenir lloc a les Drassanes de Barcelona, amb l’Agnès Marqués i el Jordi Hurtado com a presentadors, i va comptar amb uns 200 assistents que formaven part d’una important representació de l’àmbit polític, empresarial, cultural i sanitari. Ens van acompanyar el M. Hble. Sr. Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya, el diputat delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona (Il·lm. Sr. Miquel Forns), el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya (Hble. Sr. Antoni Comín) i la Directora Programa de Salut de l’Ajuntament de Barcelona (Sra. Pilar Solanes). La nit es va clausurar amb una emotiva actuació de Lluís Llach i Sílvia Bel.

La Fundació organitza anualment aquest sopar solidari per a sensibilitzar els assistents sobre les deficiències en l’atenció sanitària bàsica en els territoris més vulnerables del món, retre comptes dels resultats assolits l’any anterior i recaptar fons per continuar implementant els projectes de prevenció i lluita contra la ceguesa evitable. La recaptació de gairebé 130.000€ es destinarà a millorar la visió de la població dels campaments de refugiats sahrauís de Tindouf (Algèria), la província d’Inhambane (Moçambic), els departaments de La Paz, Tarija i Oruro (Bolívia) i la regió de Mopti (Mali), posant l’accent en les dones i els infants.

Des d’aquí volem agrair la col·laboració de tots els assistents que ens van ajudar a aconseguir que La Nit dels Ulls del món sigui una nit màgica amb un objectiu encara més màgic: obrir més ulls al món.