Degoga Oumou és una granjera de 67 anys que viu a Kansila, al districte de Bandiagara (Mali), una zona marcada per la pobresa i els conflictes bèl·lics.

Fa un parell d’anys, la Degoga es va veure obligada a deixar les tasques de la casa i del camp a causa d’unes cataractes que li van ocasionar la pèrdua de visió: només era capaç de distingir llums i ombres.  I la falta de recursos va impedir que pogués posar remei a la malaltia.

Un dia, un amic que treballava al CSCom (Centre de Salut Comunitària) de Goudanka va comentar-li a la seva filla que Ulls del món havia arribat a Bandiagara per tractar els problemes oculars de la població de la zona. La nostra protagonista, acompanyada pel seu fill, es va apropar fins allà amb moto per esbrinar si podien curar-la.

Ulls del món va poder operar-la d’un ull. Ara espera l’operació de l’altre. Però, mentrestant, la Degoga ha recuperat part de la seva vida i torna a ser feliç, a cuinar per la seva família i a vigilar i tenir cura dels seus néts.

‘No hi ha res més meravellós que veure el que t’envolta. Fer el que vols, quan vols i com vols. Dono gràcies a Déu i a vosaltres, doctors’