La Fundació Ulls del món ha organitzat els dies 10 i 11 de novembre un nou seminari de formació a distància per tal d’aportar coneixements als professionals bolivians en subespecialitats oftalmològiques, amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’atenció oftalmològica del país. El curs s’ha central en la patologia tumoral d’òrbita i s’ha estructurat en dues sessions.

La primera d’elles s’ha celebrat el dia 10 i ha anat a càrrec de la Dra. Estrella Fernández, de l’Hospital Clínic de Barcelona, centrada en l’aplicació de la ràdio imatge en la patologia tumoral orbital. La segona sessió, del dia 11, l’ha impartida el Dr. Joan Prat, de l’Hospital Sant Joan de Déu, en relació als tumors orbitals a la infància. La presentació del curs ha anat a càrrec del Dr. Ricardo Casaroli, secretari del Comitè Mèdic de la Fundació i coordinador de les activitats de formació.

Aquest era el segon seminari que se celebrava enguany en el marc del programa Ulls de Bolívia 2008-2009. Està previst que, d’aquí a finals d’any, s’organitzi un nou curs sobre estrabisme. El Cybercampus Ulls del món, organitzat per la Fundació juntament a l’Institut Nacional d’Oftalmologia i la Societat Boliviana d’Oftalmologia, té el suport d’Alcon i Techno Trends.